Новини

Актуална информация за събития на РЦПППО

Новини

3-ти Декември – Международен ден на хората с увреждания

За 31-ва година, днес, на 3 Декември отбелязваме Международния ден на хората с увреждания – ден, определен от Генералната асамблея на ООН, чиято цел е да информира и ангажира обществото с проблемите на хората с увреждания. Нека бъдем информирани! Нека бъдем съпричастни! Нека ЗАЕДНО направим света по-добро място за живот за ВСИЧКИ хора!

Виж още
Новини

Мобилна дейност на педагогически специалисти в Анталия, Турция

В периода 13-17.11.2023 г. осем педагогически специалисти от РЦПППО-Силистра взеха участие в обучение на тема: “Inclusive education: vision, theory, concepts and reality”, финансирано по програма Еразъм +. Обучението се проведе в CEKDEV International Education & Development Academy, град Анталия, република Турция. Целта на мобилността бе повишаване на квалификацията, знанията и уменията на педагогическите специалисти в сферата на приобщаващото образование.

Виж още
Новини

Участие на специалистите по СИТ и ерготерапия

Ренета Йорданова и Юмюгюл Садък в първа Национална среща на ерготерапевтите, организирана от РЦПППО, Габрово. По време на срещата участниците представиха добри практики и обмениха идеи и опит.На срещата присъства и доц. д-р Лилия Тодорова, която е един от основателите на ерготерапията в България.

Виж още